“Ja des del primer moment hem establert una especial col·laboració amb El Sindicat de la Imatge (UPIFC).
El convenciment de que sense un treball col·laboratiu i en xarxa dels diferents sectors de la fotografia no anem enlloc, cal que es concreti ”

© Barcelona Visions

Carrer Banys Vells, 7 baixos

info@barcelonavisions.com

93 624 17 96

Contacte Barcelona Visions

La fotografia i Barcelona / Barcelona i la fotografia

Barcelona Visions es troba ubicat al bell mig de la ciutat i en un dels barris amb mes vitalitat cultural de Barcelona. Al barri de la Ribera, al costat del Born. A quatre passes del Museu Picasso, al rovell de l’ou de la vida cultural i artística.


Barcelona Visions és un espai obert a qualsevol persona interessada en la fotografia, i per tant té la pretensió d’atendre a un ampli sector de públic.

La proximitat del Museu Picasso i altres centres culturals d’interès, porten diàriament al barri a un turisme culturalment actiu, i per tant també apostarem per un producte especialment pensat per aquest sector, sempre amb la mateixa pretensió d’aproximar la realitat de la fotografia barcelonina, catalana i espanyola de qualitat a un públic potencialment interessat, i fer visible als visitants de la ciutat els diferents enfocs i visions que aquesta els pot oferir.


La intenció i voluntat de Barcelona Visions és la col•laboració amb tots i cada un dels centres, espais, sales, grups que vulguin potenciar i divulgar la fotografia com a producte artístic i de consum. Per tant potenciarem tot el que representi treball conjunt i de col•laboració amb tothom interessat en aquesta finalitat.

En un moment com aquest, també en l’àmbit artístic, i concretament en especialitats com la fotografia, només l’esforç i treball col•lectiu per donar-la a conèixer pot donar fruit.


Creiem que és una oportunitat per aconseguir-ho el lligar la tirada i prestigi de la “marca Barcelona” amb la fotografia i la qualitat dels fotògrafs que treballen a i sobre la ciutat.


Barcelona Visions vol ser un espai referent per els amants de la fotografia a Barcelona. Els nouvinguts al mon de la fotografia i a aquells que el coneixen i l’estimen des de fa temps.

Lligar la sensibilitat artística amb les immenses possibilitats que ofereix la nostre ciutat com a espai de treball i com a objectiu d’aquest treball, el donar-lo a conèixer i donar visibilitat a les moltíssimes i diferents visions possibles de Barcelona, serà una de les principals motivacions d’aquest espai.

A la ciutat de Barcelona hi ha molt pocs espais dedicats exclusivament a donar a conèixer la fotografia. Barcelona, però, és una ciutat vinculada històricament a molts fotògrafs de diverses especialitats, i continua sent lloc de treball de desenes de magnífics artistes que han fet de la fotografia el seu mitja d’expressió i/o professió.


A la ciutat si poden trobar centres i escoles on estudiar la tècnica fotogràfica, i fins i tot hi ha un bon grup d’associacions que tenen per raó de ser potenciar i rellançar el treball d’un col•lectiu moltes vegades amagat sota el mantell de la facilitat generalitzada de disparar qualsevol estri per fer “fotografies”. Aquest també vol ser un espai de trobada i reflexió de tots aquests grups.


Però encara més, Barcelona ha estat, és i serà l’objectiu de molts d’aquests fotògrafs/artistes/artesans que utilitzen la fotografia com a eina de treball i expressió.


L’essència de la fotografia és la reflexió de la llum en una superfície preparada per a ser impresa, i per tant els fotògrafs són artistes/artesans que treballen amb la llum com a element central i essencial de la seva obra.


La llum és canviant i fugissera, a voltes intensa i enlluernadora, a voltes suau i tenebrosa. La llum és la creadora d’ombres i contrastos, de línies dures i corbes suaus. Crea textures diverses, marca profunditats, separa espais, etc.


Captar l’instant volgut, voler caçar un minúscul instant en el temps per eternitzar-lo, és moltes vegades qüestió de temps. El temps necessari per a l’observació i la preparació, la reflexió sobre el que es vol aconseguir, per estudiar l’oportunitat del moment, la relació amb la càmera com a eina de treball. El temps per a fer de la fotografia un acte pensat.


La fotografia social i documental, el fotoperiodisme, la fotografia d’un paisatge, la fotografia d’arquitectura, etc., requereixen punts de vista i tècniques diferenciades, però totes elles necessiten d’un temps de reflexió per saber com, quan i que cal fer per aconseguir el resultat esperat.


Els gust pel detall, la composició de l’espai fotogràfic, l’estètica volguda, la duresa o suavitat d’una imatge, és el resultat d’aquest acte pensat, i configuren la lectura personalíssima de cada un dels fotògrafs/artistes/artesans i la seva obra més personal.

Lligar la sensibilitat artística d’aquests, amb les immenses possibilitats que ofereix la nostre ciutat com a espai de treball i com a objectiu d’aquest treball, el donar-lo a conèixer i donar visibilitat a les moltíssimes i diferents visions possibles de Barcelona, serà una de les principals motivacions d’aquest espai.

Per tot això l’espai el dedicarem en part a sala expositiva, i en part a zona de consulta de bibliografia especialitzada en llibres que relacionin la fotografia amb Barcelona. L‘altre part de l’espai serà un espai de venda al detall de producte relacionat amb la fotografia i/de/sobre/...Barcelona.

La intenció i voluntat de Barcelona Visions és la col•laboració amb tots i cada un dels centres, espais, sales, grups que vulguin potenciar i divulgar la fotografia com a producte artístic i de consum.

Còpia fotogràfica ben editada, de qualitat i a un preu raonable. La fotografia com a objecte de desig possible, com a objecte de consum. Voler tenir una bona fotografia d’autor penjada a casa, ha de ser possible.