“El gusto por el detalle, la composición del espacio fotográfico, la estética deseada, la dureza o suavidad de una imagen, configuran la lectura personalísima de cada uno de los fotógrafos (artistas / artesanos) y su obra más personal.”

© Barcelona Visions

Carrer Banys Vells, 7 baixos

info@barcelonavisions.com

93 624 17 96

Esther Laudo

ORSAI (Offside)

17.11.2014 al 05.12.2014

Entre els anys 1983 i 1984, Esther Laudo fou la fotògrafa responsable de “Desenfoques”, una secció del diari Sport de caràcter experimental, força insòlita en l’àmbit de la premsa esportiva de l’època. Cada diumenge la fotògrafa hi publicava retrats d’un esportista d’elit fora del seu context de treball, en situacions que poc tenien a veure amb la seva professió, i en un indret que el mateix esportista triava. Per a aquesta secció hi van passar destacats futbolistes, sobretot del Futbol Club Barcelona i del Reial Club Esportiu Espanyol, i també esportistes d’altres disciplines, com ara Sito Pons o Javier Moracho.

Anys després, i ja en el marc d’un treball artístic situat en la intersecció entre la pintura i la fotografia, Esther Laudo ha recuperat una selecció d’aquelles fotos en blanc i negre i les ha pintades manualment amb una tècnica artesanal, tal i com es colorejaven les fotografies als segles XIX i inicis del XX. L’artista prescindeix així d’eines digitals de tractament de la imatge, reivindicant una aproximació matèrica a l’objecte de representació. La sèrie resultant, titulada ORSAI (Offside), és un exercici de reinterpretació de les imatges originals mitjançant el qual aquestes deixen de ser fotografies mecànicament reproduïbles per esdevenir, cada una, una obra pictòrica original i única.

Esther Laudo | Barcelona Visions
Esportistes d’ORSAI (Offside): Arabí, Clos, Epi, Job, Julio Alberto, Lauridsen, Marañón, Molinos, Moracho, N’Kono, Orlando Giménez, Quini, Ramos, Rojo, Serrano, Starks, Sito Pons, Urruti i Valverde.